Ervaringen met Je mag zijn

Hier vind je twee verhalen van vrouwen uit de eerste leergroep Je mag zijn. Je leest hoe ze de groep beleefd hebben en wat het hun gebracht heeft.  Ben je na het lezen nieuwsgierig geworden naar de leergroep, dan kun je hier meer over Je mag zijn lezen.

“Hoe herkenbaar. Altijd maar klaar staan voor anderen, maar tijd voor mijzelf.
Maar ja, dat hebben alle vrouwen, toch? Gewoon doorgaan, komt wel goed. Toch?
Daar heb ik geen cursus voor nodig. Ik weet dat ik mag zijn. Toch? Dat is toch zo?
Maar waarom voel ik me dan moe, geleefd en glipt de tijd door mijn vingers…..

Zo begon ik te twijfelen. Zou ik dat toch maar gaan. Maar…. Geen maar, gewoon doen. En ik heb het gedaan. Wat een ervaring!
Hoe herkenbaar het ook is, ik heb veel geleerd, ervaren en gevoeld.
Ik voel me sterker, rechter opstaan. Kan dingen beter relativeren. Ik hoef het niet alleen te doen! Ja, ik voel me een ander mens, een andere vrouw!
Zelfs thuis vinden ze mij verandert. Mijn man vindt mij rustiger geworden. Mijn kinderen kijken mij soms aan en ik zie ze denken: “huh?”, gevolgd door een brede glimlach. Want niet alleen naar mijzelf, maar ook naar anderen kijk ik nu anders en ga ik anders met dingen om!

Door de theorie weet ik weer hoe het zit en door de oefeningen merkte ik waar ik mee bezig was en merkte ik dat ik te hoge eisen stelde aan mijzelf. Wat voel ik mij bevrijd! Heerlijk.
Het zal nog met vallen en opstaan gaan, maar nu heb ik handvatten waar ik naar terug kan grijpen.

 

“Je mag zijn heeft mij bewustwording gebracht. Bewust hoe geliefd ik ben, dat ik mag zijn wie ik ben.

Inzicht in hoe het komt dat ik sommige dingen als “zwaar” ervaar en hoe ik daar mee om kan gaan.
Ik leef nu veel meer in het hier en nu, vrijer, en ik laat me niet meer zo overspoelen door gebeurtenissen en/ of mensen.

Dat stukje onderwijs vanuit de bijbel hoe God het heeft bedoeld, wat zonde teweeg heeft gebracht in menselijke relaties en hoe herstel mogelijk is… dat is geweldig om te mogen horen en te ervaren!

Dat stukje vrijheid, inzicht en het samen delen gun ik iedereen. Wie wil groeien in liefde, inzicht en het “je mag er zijn”, zou ik zeker aanraden om ook zo’n gespreksgroep te doen.”