Groepen

Relatiegroep

Half januari starten we bij Soekah een leergroep voor partnerrelaties. We willen hierin handvatten bieden die helpend kunnen zijn voor een gezonde relatie. Hier komen o.a. de volgende thema’s aan de orde; ‘de relationele grondwet’, liefdesbanden, balans in geven en ontvangen, communicatie/ dialoog, omgaan met verschillen, invloed van je gezin van herkomst op je relatie ‘nu’ en eigenheid & verschil van man & vrouw. We hebben hiervoor 8 ochtenden gepland.
Hoe dichterbij we bij elkaar leven, hoe duidelijker we verschillen ervaren. Hoe intiemer de relaties, hoe heftiger de frustraties vaak zijn als contact moeizaam verloopt. Door hier samen met andere stellen over te praten is er vaak herkenning die als helpend kan worden ervaren. Zo kun je in deze relatie groep direct of indirect leren met en van elkaar. Van harte welkom!

img_7804

Je mag zijn

Je bent de hele dag druk en vliegt van het een naar het ander. ‘s Avonds plof je op de bank en vraag je jezelf af waar ben ik toch zo moe van? Druk met je gezin, je baan, werk in en voor de kerk. Dan kun je je afvragen “en ik dan, is er ook ruimte voor mij?” Vragen die je identiteit raken, als vrouw, maar ook je identiteit als kind van God. Mag ik voor mezelf opkomen of moet ik dienstbaar zijn? Ik kan toch geen nee zeggen als school, kerk, man of kind me nodig hebben? Waarom vind ik geen rust terwijl Jezus zegt “Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven.”

We vergeten vaak dat we pas voor anderen kunnen zorgen als we eerst voor onszelf gezorgd hebben. We kunnen pas delen als we zelf gevuld zijn. Deze leergroep kun je daarom misschien zien als een cadeautje voor jezelf. Zes ochtenden om te leren, te groeien en te ontmoeten met andere vrouwen, vrouwen zoals jij.

Samen mogen we steeds meer ontdekken wie we zijn. Wie we mogen zijn als kind van God. We mogen leren hoe je voor jezelf mag zorgen. Welke plek je mag innemen, zonder dat je daarbij jezelf uit het oog verliest. In zes ochtenden willen we samen ontdekken waar onze identiteit ligt. We mogen leren wat er nodig is om daarin te groeien.We gaan ervaren wat gezonde grenzen zijn en leren hoe we ze kunnen stellen. We onderzoeken wat onze verantwoordelijkheid is en hoe we die kunnen dragen en afbakenen.

Lees hier de ervaringen van andere deelnemers.

Je mag zijn is een leergroep speciaal voor vrouwen en zal bestaan uit 4-8 deelnemers. De bijeenkomsten verlopen in grote lijnen hetzelfde:

– koffie

– samen stil worden

– onderwijs (theorie en ervaring)

– pauze – persoonlijke verwerking

Data: start bij voldoende deelnemers in het voorjaar.

Tijd: 9.15 -11.45 uur.

Kosten: 195 euro voor 6 dagdelen (inclusief koffie/thee en werkboek)

 

Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Of zijn de kosten een bezwaar voor je? Neem dan contact met ons op via het groene contactlabel aan de linkerkant. Je kunt je zo ook opgeven. Wil je ons telefonisch spreken, mail dan je telefoonnummer.

groepsruimte

Christfulness, aandachtsvol leven

Herken je dat je onder je bezigheden vaak met je gedachten bij een gebeurtenis in het verleden bent of dat je je druk maakt over wat je allemaal nog moet doen?
Zou je graag meer rust ervaren, meer in het hier en nu zijn? Leeft bij jou ook de vraag wat we kunnen met de opdracht van Jezus: “maak je niet zorgen voor de dag van morgen want iedere dag heeft genoeg aan zichzelf”? Dan is deze leergroep wat voor jou.
In deze leergroep maken we gebruik van inzichten en vaardigheden uit de mindfulness. We leren deze inzichten en vaardigheden te combineren met wat de Bijbel leert. We zoeken geen kracht in onszelf, maar zoeken de verbinding met God.

Deze groep is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en zal bestaan uit maximaal 8 deelnemers.

Data: bij voldoende deelname najaar
Tijd: 19.45 – 22.00 uur.
Kosten: 150 euro voor 5 avonden (inclusief koffie/thee en werkboekje)

Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Of zijn de kosten een bezwaar voor je? Neem dan contact met ons op via het groene contactlabel aan de linkerkant. Je kunt je zo ook opgeven. Wil je ons telefonisch spreken, mail dan je telefoonnummer.